Винаги от сърце говоря, сподели в кулоарите на НС Цвета Караянчева от ГЕРБ в почивката, дадена за укротяване на страстите след избухналия скандал в пленарна зала.
Думите ми са послание и се опитвам да стигна до всеки един, за да разкажа истината, посочи още тя. Стига вече манипулации, хората трябва да бъдат известени за всичко, което се случва в НС, каза депутатката от ГРЕБ.

Не можем вече 125 дена ние да обикаляме металните заграждения на парламента, да се крием, полицаите да са тук, а не по границите, където им е мястото и да помагат за бежанския въпрос, коментира тя.

В крайна сметка, аз нищо лошо не съм казала, посочи Караянчева. По думите й тя само разказвала становището на прокуратурата за казуса с бюлетините в Костинброд.

Попитана дали се е изплашила от реакцията на Волен Сидеров, тя отговори: „Аз работя в най-трудния регион в България - област Кърджали. Мислите ли, че от г-н Сидеров ще се уплаша?".
От 2007 година ние водим битка с ДПС, каза още депутатката от ГЕРБ. Няма как да ме уплаши г-н Сидеров, категорична бе тя.

Стана ясно, че не се е стигнало до физически сблъсък между нея и Волен Сидеров. Тя се заяде с националистите, че нямали структура в Кърджали, а по повод присъствието й на конгреса на Ердоган, тя не вижда нищо лошо в това.
Попитана дали е искала Волен Сидеров да й посегне, Цвета Караянчева отговори: „Аз мисля, че ви изглеждам на човек в нормално психическо състояние и няма как да искам някой да ме удари".