Хисарско село се бунтува заради цех за производство на дървени въглища. Жителите твърдят, че димът е толкова силен, че дишането им се затруднява. Има ръст и на дихателните заболявания, съобщава Нова телевизия.

Местните хора водят ожесточени спорове със собственика на цеха. Предприятието се намира на метри от къщите на хората и работи от около година. Жителите на село Красново са убедени, че цехът ги трови, особено докато спят нощем.

От дима хората започнали да боледуват. Растенията им загиват. Затова се оказва, че миризмата е по-малкият проблем.

Бивш служител в цеха - Васил, твърди, че димът, който се носи в населеното място, не е опасен. Опасен обаче бил метанът, който се отделя при производството на дървените въглища. Той може да попадне във въздуха заради човешка грешка.

Собственикът за цеха опита да разсее съмненията, показвайки как работят пещите. Той твърди, че предприятието нощем не работи. Проверки за работното време и качеството на въздуха в Красново обаче не са правени.

Хората са подавали сигнали до община Хисаря, но станало ясно, че проверки се прави, ако екологът прецени.

В крайна сметка след много опити от София дошло разрешение за проверка, от която ще стане ясно какъв въздух дишат хората в Красново.