Посолството в Израел оказа днес сутринта съдействие на група от 14 български граждани, работещи в град Нетивот, да се преместят в Тел Авив, където те временно ще останат. Други двама български граждани от същата група вече са в България, а един е отказал да напусне града.

Припомняме, вчера сутринта посланикът на България в Израел Юрий Щерк посети група от 17 български граждани, работещи на обекти в град Нетивот, в непосредствена близост до Ивицата Газа. Пред посланик Щерк двама от българските граждани изразиха желание да се завърнат в България.

Дипломатическата ни мисия е в постоянен контакт и с други 19 български граждани, намиращи се в Першева, които са изявили желание да напуснат града и да се преместят на друго по-безопасно място в Израел. Те пребивават в Израел по силата на Спогодбата за посредничество и временна заетост между България и Израел.

Министерството на външните работи препоръчва на всички български граждани, които ще пътуват и пребивават в Държавата Израел, да се регистрират в секцията „Пътувам за..." на интернет сайта на МВнР - www.mfa.bg.