Вили Лилков е най-вероятният кандидат за кмет на десницата в София. Това обясни самият той в кулоарите на парламента по повод на драмите в Реформаторския блок (РБ).

Припомняме, по време на конференция на градската организация на ДСБ в събота стана ясно, че партията номинира Вили Лилков и ще се бори за това той да е новият кмет на София. Тогава стана ясно, че реформаторите тепърва ще решават дали Вили Лилков ще бъде обща кандидатура за блока. От страна на ДБГ - Движение България на гражданите, на Меглена Кунева беше изнесено името на Соломон Паси. Той обаче се оттегли от битката за кметския стол на София.

Движение България на гражданите (ДБГ) предлагали единна регистрация на вота в цялата страна. Според Лилков този въпрос е много сложен. Във всяка община ситуацията била различна.

Лидерите на партиите от РБ щели да вземат решение. Това не е конфликт в никакъв случай, подчерта той. Вчера на заседанието на ПГ на РБ разговорите били в насока да се ускори процесът по вземане на решението как формацията да се яви в отделните общини.

Лилков смята, че Найден Зеленогорски бил твърде ценен и РБ не можел да се лиши от него в кампанията. Нямаме проблем, сподели депутатът. Просто разговорите малко се позабавили. Вили Лилков съветва там, където е възможно, РБ да направи обща регистрация. Той е за единна регистрация на реформаторите. Засега Лилков е подкрепен от всички партии в блока да е кандидатурата на десницата за кмет на София.