Нова сграда на Пето РУП в Бургас дари приморската община на вътрешното министерство. Сградата бе открита днес на тържествена церемония, лично от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

За ремонта на сградата са инвестирани близо 2 милиона лева.
„С партньорството на община Бургас успяхме да стигнем до най-правилното решение", заяви министър Цветанов, цитиран от МВР.

Той посочи, че с даряването на сградата общината е спестила държавни пари - ако е трябвало да се търси нов терен и да се изгражда напълно нова сграда, биха били необходими между 5 и 6 милиона лева.

В сградата ще се помещават: специалната куриерска служба, домът за временно настаняване на пълнолетни лица, заведение за отрезвяване, сектор „Миграция". Ще има още стаи за жертви на домашно насилие, за полицейска закрила на малолетни и непълнолетни и арестни помещения.

В десния вход на сградата в специално обособено помещение са изнесени четири работни места на служителите от група „Български документи за самоличност", които ще обслужват гражданите от територията на Второ и Пето РУП.

В салона са предвидени работни места и за служителите на сектор „Миграция". Оборудвани са и пет спални помещения за командировани по крайбрежието от вътрешността на страната служители на МВР.

За предсрочното завършване на ремонта собственикът на строителната фирма - изпълнител получи почетен плакет от ръководството на областната дирекция.

На тържествената церемония, освен вътрешният министър, присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев, директорът ОДМВР комисар Милен Димитров, кметът Димитър Николов и други гости.