Стефан Марашев е новият шеф на Митница Свиленград. Той е назначен със заповед на директора на Агенция „Митници" и ще заема поста в периода от 27 февруари до 28 май 2015 г.

След проведен конкурентен подбор за заместник-началник на Митница Свиленград е назначен Георги Костадинов.

Припомняме, Стефан Марашев и преди е бил шеф на свиленградската митница. Той работи в системата на митниците от края на 80-те години. Заема мястото началник пред 2002 г. Шест години по-късно - на 21 август 2008 г. е уволнен заради превишаване на правата и издаване на разрешение за възстановяване на акциз без правно основание. Марашев обжалва уволнението си и с решение на Върховния административен съд е върнат на работа, считано от 22 април 2010 година.

Няколко месеца по-късно името му е замесено в скандала с вилното селище Ставри Димитрово и незаконните постройки край язовир „Ивайловград". Там Марашев също има вила. Именно това е причината Стефан Марашев отново да се раздели с поста шеф на митницата. Той е преназначен на експертна длъжност в администрацията й, а по-късно става инспектор на ГКПП-Капитан Андреево. Впоследствие е установено, че вилата на Марашев е строена законно.

Определеният за негов заместник Георги Костадинов също не е за първи път на този пост. Той е назначен на поста зам.-началник на Митницата в Свиленград през 2002 г. През май миналата година е арестуван при акция на ДАНС и прокуратурата, при която в служебния му автомобил е открит амфетамин. През декември всички обвинения срещу него отпадат поради липса на доказателства и той се връща в митницата като шеф на отдел „Митническо оформяне".

В началото на тази година шефът на митницата Тодор Караиванов бе арестуван при акция на ДАНС. Той е в обвинен в контрабанда и взимане на подкупи. Именно неговият арест наложи нов избор на шеф.