Двама „ало" измамници са задържани от униформени от Стралджа, съобщават от пресцентъра на МВР. Измамата е извършена на 12 юли, но потърпевшата подала сигнала едва на 17 юли. Тя предала на непознат мъж 4000 лева, за да подпомогне лечението на свой близък.

В процеса на разследването са задържани извършителите - двама мъже на 36 и 20 години, съответно от общините Раднево и Гълъбово. И на двамата е повдигнато обвинение. Наложени са им 72-часови мерки за задържане.

Междувременно органите на реда в Елена също разкрили извършител на телефонна измама. Работата по случая започнала на 11 юли, когато в полицията постъпил сигнал от 83-годишна жителка на еленското село Марафелци. Пред разследващите тя разказала, че предишния ден получила обаждане на мобилния си телефон. Неизвестен за нея човек й обяснил, че синът й ще сключва сделка за покупко-продажба на недвижим имот, а за предварителна вноска му били необходима сумата от 4000 лева. Едва след като предала парите на непознат мъж, жената се усъмнила и сигнализирала полицейските служители.

След проведени действия по разследването криминалистите влезли в дирите на извършителя - 26-годишен мъж от Горна Оряховица. Оказало се, че той е известен на полицията и осъждан за идентични престъпления. „Ало" измамникът вчера е привлечен в качеството на обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение „подписка".