Новият политически проект на президента Георги Първанов ще се нарича АБВ - "Алтернатива за българско Възраждане", научи "Труд".

А вероятно днес, макар и неформално, наяве ще бъдат извадени и основните лица, които ще участват в него.

Става въпрос за организирана от Първанов дискусия на тема "Стратегически приоритети на българската икономика в контекста на стратегия "Европа 2020".

Тя ще се проведе в 10 ч в зала 8 на НДК и сред поканените са кметове, общинари, неправителствени организации, работодателски съюзи, учени, експерти. Те щели да са гръбнакът на бъдещия проект на президента.

По непотвърдена информация той ще бъде обявен на 11 ноември.

А според слуховете членове щели да са Ивайло Калфин, Меглена Плугчиева, Мария Капон, Костадин Паскалев, Петър Стоянович и "Гергьовден", Андрей Пантев, Стефан Данаилов, Велислава Дърева, БЗНС на Личев, леви земеделци, някои синдикалисти, представители на леви формации, но не лидерите и др.

Редица други, спрягани за членове, вече отрекоха възможно свое участие. Сред тях са Велизар Енчев, Меглена Кунева, Слави Трифонов и т.н.

Вицепремиерът Симеон Дянков по същото време финансист №1 свиква тристранка за пенсионните фондове.

И в нея ще участват лидерите на КНСБ и "Подкрепа" Пламен Димитров и Константин Тренчев, както и шефовете на основните работодателски организации.

А всички те имат покани и за президентското събитие.