Столични криминалисти иззеха голямо количество наркотици от фенклуб. Задържани са шестима мъже и жена, съобщиха от МВР.

Разследването започнало след получена в Пето районно управление информация, че мъж с татуировки на главата, изобразяващи паяжина и надпис "България", продава дрога във футболен фенклуб.

В хода на спецоперацията в района на професионална гимназия в столицата са задържани двама криминално проявени и регистрирани за притежание на наркотици. При обиск на единия - 17-годишен младеж, са открити полиетиленово топче със зелена тревиста маса и синьо хартиено пакетче с бяло прахообразно вещество. Оказало се, че той и Ю.С. (22 г.) от ж.к. „Лагера" са закупили наркотиците от въпросния клуб.

Около 19.00 часа полицаите „атакували" и самото заведение, където задържали татуирания мъж  - Т.Г.(28 г.) от жк. „Овча купел", заедно с още четирима - С.М. (36 г.), Ф.Н. (19 г.), Р.К. (32 г.) и приятелката на С.М. - Е.А. (26 г.).

От Р.К. служителите иззели хартиено пакетче с бяло прахообразно вещество. Последвало и претърсване на помещенията на клуба и задния двор, където са намерени три електронни везни, 215 полиетиленови пликчета с канабис, 28 оранжеви таблетки, два полиетиленови плика с кафяво прахообразно вещество, един - с буца от бял прах, четири полиетиленови плика с бяло прахообразно вещество, две опаковани с тиксо свивки, бурканче със сиво прахообразно вещество, 18 сини хартиени пакетчета, две саморъчно направени цигари с марихуана.

Иззети са голям брой празни самозалепващи се пликчета и сини квадратни листчета, две бомбички с фитили и две с миниум и бял бронз, два найлонови плика с прахообразно вещество, една пресовка от бяло прахообразно вещество, увита с кафяво тиксо, револвер марка „Екол", два стационарни компютъра и мобилен телефон.

Седмината са задържани за 24 часа.

Справка на полицията показва, че С.М. е осъждан за умишлено убийство и за кражби, регистриран за измама, съставяне на неистински документи, кражби, хулиганство. Р.К. също е осъждан за непредумишлено убийство, с регистрации за измама, а Т.Г. е записан в криминалните досиета за унищожаване и повреждане на имущество и за притежание на наркотици. Той също е осъждан.

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.