Трима мъже са задържани в РПУ-Кюстендил за причиняването на смъртта на 67-годишен мъж, съобщи говорителят на Областната дирекция на полицията (ОДП) в Кюстендил Катя Табачка.

В. А. (24 г.), М. Г. (20 г.) и Е. А. (25 г.) от Кюстендил са нанесли побой на 67-годишен мъж в района на бившия завод "Марек" в областния град на 18 януари.

Възрастният мъж почина няколко часа, след като бе намерен в безпомощно състояние на ул. "Драгоман" и настанен в кюстендилската болница, припомниха от полицията. Резултатите от аутопсията доказват, че причина за смъртта е упражнено насилие.

Тримата мъже са признали, че са нанесли побой на възрастния човек, за да отнемат парите му. Те ще останат в следствения арест 72 часа, съобщиха от ОДП. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по изясняване на съпричастността им към деянието продължава.

За тримата ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" и ще бъдат назначени съдебно-психиатрични експертизи за доказване на тяхната вменяемост.