Пожар е възникнал на Старата фрегата, разпложена в района на Централния Бургаски плаж. Сигналът за пожара е получен около 17.30 ч. в ОДМВР Бургас, съобщиха от МВР Бургас. Към мястото на инцидента своевременно са се отправили четири противопожарни автомобила с 14 огнеборци, които са започвали локализиране на огнените пламъци.

Изгоряла е около половината от Старата фрегата, като по предварителни данни причината за инцидента вероятно е непредпазливо боравене с огън от страна на клошари, потърсили убежище в необитаемата от години постройката. Предполага се, че същите са струпали във вътрешността на дървения обект вехтории и отпъдъчни вещи, които в съчетание с инпрегнираната с лаково покритие корабна повърхност, са довели до бързо и неконтролируемо разрастване на пожара.

Подобни запалвания на необитаеми постройки не са прецедент в последните години, като освен Старата фрегата по сходни начини са подпалвани изоставени къщи в Централната градска част, Морското казино преди реконструкцията му, неизползваемата дискотека „Нептун", разположена на Централния бургаски плаж и др.

Към момента мястото на инцидента е отцепено от полицейски служители и от служители на Дирекция „Обществен ред и сигурност" към Община Бургас. Гасенето на пожара и локализирането на стартовото огнище продължава.