Служители на "Пътна полиция"  и СДВР приветстваха инициативата на децата от Националния дворец на децата за провеждането на кампания "Посланието на есенния лист".

Своята подкрепа заявиха и Столична община и Съюза на българските автомобилисти. Всички присъстващи изразиха увереност, че детската инициатива ще допринесе за повишаване безопасността на движение по пътищата на България.

Децата от двореца поднесоха на шофьори есенни листа и листовки с послания за безопасно шофиране през есенно-зимния сезон. Посланията са за толерантност към децата и възрастните хора на пътя.

С тях се припомня на водачите  да подготвят автомобилите за зимата, да сменят гумите, да осигурят вериги за сняг, изправни фарове, чистачки, светлини и светлоотразители,да използват предпазни колани и обезопасителни системи за деца и др.

Освен в столицата, акцията днес стартира в още седем града.

През следващата седмица тя ще се разрасне и към нея ще се присъединят деца от още 30 населени места. Инициаторите призоваха всички български да се присъединят към акцията "Посланието на есенния лист".