Главният въпрос е - кой е поръчителят на незаконните подслушвания. Това коментира лидерът на БСП Сергей Станишев пред БГНЕС, съобщи пресцентърът на социалистите.

"Очевидно върхът на България е една организирана престъпна група, която е оказвала всякакви заплахи, подслушвала незаконно, не за да прекрати корупция или да се бори с организираната престъпност, а за държи под контрол собствените си министри. Това е цялостно, тотално нарушение на всякакви европейски, пък и български, законови и демократични норми", смята той.

По думите му разказаното днес от Мирослав Найденов показва, че всъщност отношенията в ГЕРБ са като в една „глутница, където взаимно се дебнат, никой на никого не вярва". "Цялата сила на тази партия се дължи на такива методи, затова няма къде да бяга г-н Борисов от своята отговорност.
Цветан Цветанов трябва да бъде разследван от прокуратурата по този случай и това, че Борисов отказва да го извади от листите говори само за едно - те са едно цяло", категоричен е Сергей Станишев.

Той е убеден, че бившият премиер е знаел за всичко това. „Или Цветанов знае твърде много и е опасен заради това, или, а може би като допълнение, без него г-н Борисов не разчита на успех на изборите. Защото не е тайна за никого, че Цветанов е основният организатор на сплашването на хората, използването на МВР за предизборни цели, рекета на бизнеса, манипулациите за контролиран и купуван вот", коментира още лидерът на червените.

Станишев призова председателя на ГРЕБ да отговори партията организирана престъпна група ли е. „Ако това е същността на партията ГЕРБ и това е неговата позиция възниква въпросът към ЕНП - ГЕРБ ли представлява ценностите на ЕНП в България? Ценностите на ЕНП рекет ли са, незаконно подслушване ли са? Погазване на всякакви демократични и законови норма ли е?", пита още Сергей Станишев.

Той коментира и факта, че бишият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, а сега и бившият министър на земеделието са си извели семействата извън страната заради сигурността им. „Аз питам другите българи, които не са от върхушката на ГЕРБ къде да си изведат децата?", пита лидерът на БСП.