Ще съдим държавата до дупка, категорични са вложителите в КТБ, чиито спестявания са повече от гарантираната за връщане сума.

На пресконференция в БТА недоволните граждани обявиха, че в неделя са учредили Асоциация на пострадалите от КТБ и ще предприемат правни действия за гарантиране правата на членовете на новата организация.

Лидерът на новото формирование Божидар Томалевски побърза да благодари на премиера Бойко Борисов за изказването му в Берлин, че КТБ е водена към умишлен фалит. Зарадван от тези слова, Томалевски дори изрази инициативата да привлече лидера на ГЕРБ като свидетел на страната на вложителите в съдебен процес.

Пострадалите с негарантирани влогове в банката обявиха, че има подадена жалба по случая с КТБ до съда в Люксембург, която обаче не идва от тях. Освен това имало и наказателна процедура срещу България по сигнал на вложителите от 14 август за неспазване на европейски регламент.
Това са основанията, поради които недоволните клиенти на КТБ мислят, че един бъдещ процес в чужбина срещу държавата ще бъде успешен за тях.

За всяка своя грешка държавата трябва да бъде санкционирана и да си понесе финансовите ангажименти, категоричен е Томалевски. За да не се повтаря това повече, трябва да има съответно наказание за престъплението - да се компенсират всички вложители, настояват съмишлениците му.