Corey Taylor е избран да изнесе реч пред студентите от Оксфордския Университет, след като те го посочиха като свой първи избор в специално проведено гласуване.

Фронтменът на Slipknot, който заедно с членовете на бандата преживя трудни времена след внезапната смърт на 38 годишния басист Paul Gray миналата година, призна, че е бил изненадан от това, че е бил избран да гостува за среща в университета, защото самият той не е бил особено добър ученик.

„Бях поканен да говоря пред Оксфордския Университет, което е доста иронично, имайки предвид, че дори не съм завършил средното си образование", сподели той пред радио Kansas City.

„Те са провели гласуване, кого биха искали да говори пред студентския съюз и очевидно аз съм бил номер 1, така че аз си казах... "Иха! Ще го направя! Сигурно много ще ругая и ще се потя", прогнозира той.

Corey, който освен това е фронтмен на хеви метъл групата Stone Sour, ще говори също  така пред студентския съюз и през юни преди рилийза на книгата му „Seven Deadly Sins".

37-годишният автор обясни, че не приема кариерата си за даденост и добави: „Аз съм голям късметлия, че мога да правя това. Благодарен съм, че имам кариера. Всичко това, може да бъде загубено за броени минути. За мен повече смисъл има в това, да гледам напред и да се опитвам да постигна нещата, които искам да правя, отколкото да се опитвам да се определям чрез славата и парите и цялата тая глупава идиотия."

„Има много неща, които искам да свърша до края на живота си, славата е просто средство.", изтъква още Тaylor.

Коментирайки трагичното събитие от 24 май 2010, свързано със загубата на басиста си, от лагера на бандата коментираха:

Като някой, който живееше за момента и обожаваше да се забавлява, можем да сме сигурни, че PAUL не би искал вярната армия от фенове-Маготи да бъде спряна от неговата смърт. Сигурни сме, че изпълнението на  SLIPKNOT, на фестивала SONISPHERE тази година ще бъде без съмнение изключително емоционално, но би трябвало това по-скоро да са положителни емоции, фокусирани върху почитането на живота на PAUL, а не оплакването на неговата смърт.