Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров внесе в Народно събрание искане за снемане на имунитета на Волен Сидеров и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него на основание чл.70, ал.1 от Конституцията.

На 06.01.2014г. от Районна прокуратура гр. Варна е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице.

Борисов съжали във фейсбук за "гърченето на БСП и ДПС" пред Сидеров
Още...



С постановление от 7 януари 2014 г. РП- Варна е изпратила досъдебното производство на Софийска градска прокуратура (СГП) по компетентност, тъй като според събраните до момента доказателства е установено, че извършителят е лице с имунитет.

Мафията отново ни удари, скандира "Атака" под прозорците на Цацаров
Още...

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че народният представител Волен Сидеров е извършил престъпление по чл. 325 ал.2 пр.1, вр. ал.1 от НК, а именно: на 06.01.2014г. в гр.Варна е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.
Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта - полицай в Областната дирекция на МВР-Варна, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред. Волен Сидеров не е прекратил хулиганските си действия, въпреки намесата на полицията.

Събрани са доказателства и за това, че Сидеров е причинил на Костадин Колев - полицай от МВР-Варна, лека телесна повреда. Телесната повреда е причинена на полицейски орган при изпълнение на службата му.

МВР шефът с пълно доверие към Цацаров по казуса „Сидеров"
Още...

Искането на главния прокурор е внесено след предложение на Софийска градска прокуратура, според което:

„Оказвайки физическа и словесна съпротива срещу полицейските служители, при упражняване на правомощията им, Волен Сидеров открито се е противопоставил на установения правен и обществен порядък.

По време на целия инцидент, който траел около половин час, поведението на народния представител Волен Сидеров било изключително скандално и цинично. То е демонстрация на грубо неуважение към обществото и неприкосновеността на отделната личност. Непровокираното нападение срещу свидетеля Димитър Бахнев от страна на Волен Сидеров е грубо погазване на обществено приетите норми за общуване и незачитане на достойнството и личната неприкосновеност на гражданите.

Физическото посегателство спрямо свидетеля Костадин Колев е осъществено целенасочено и при упражняване на служебните му правомощия."

Чакат 14 дни Сидеров сам да даде имунитета си
Още....

Съобразно чл. 70, ал. 1 от Конституцията на Р България и чл.132 във вр. с чл. 42, ал.1 от Правилника за организацията и дейността на 42-то Народното събрание (ПОДНС), когато парламентът не заседава, искането за снемане на имунитета на народен представител се отправя към председателя на Народното събрание."

Припомняме, вчера късно следобед от посолството на Париж в София потвърдиха, че на 6-и януари вечерта техен служител е станал жертва на обиди и заплахи от страна на български гражданин по време на полет от София за Варна.

От съобщението на посолството не става ясно дали извършител на бабаитския подвиг е бил именно Волен Сидеров, но се споменава, че лицето е отправило „груби упреци, свързани с националността на френския служител и е извършило проверка на документи за самоличност, въпреки че няма такива правомощия".