Прокуратурата в Благоевград е повдигнала обвинение на двама души за смъртта на 11-годишно дете, загинало от токов удар, съобщава Дарик.

Припомняме, Ангел Капсъзов издъхна на 19 май 2013 г. по време на игра в училищния двор в хаджидимовското село Копривлен.

Той играел с приятели на футбол, когато се подпрял на оградата. За нещастие върху нея висял скъсан електрическа кабел, по който протичал ток. Токовият удар за секунди убил момчето.

Събраните до момента доказателства сочат, че двамата електромонтьори Спирия Пелтеков и Михаил Витанов са причинили по непредпазливост смъртта на детето заради немарливо изпълнение на служебните си задължения.

На 7 март 2013 г. двамата извършили оглед на електрическото съоръжение в Копривлен. Проводниците, свързващи трафопоста с училището, били с остаряла и негодна изолация, прегоряла от атмосферните влияния, силно напукана по цялото протежение, а на места направо липсвала.

Въпреки това те не само, че не установили реалното състояние на проводниците, но и вписали в съставения протокол за обход, че проводници с негодна изолация няма.