Готови са две от назначените експертизи за взривения в Бургас трафопост - химическата и техническата. Разследването по случая продължава.

Това става ясно от актуалната информация до момента, предоставена от Окръжна прокуратура - Бургас, съобщава Радио Варна.

Резултатите от химическата експертиза показват, че в кръвта на двамата работници на ЕВН, поправяли съоръжението преди избухването, не се съдържат наркотични или упойващи вещества.

Втората експертиза сочи, че на местопроизшествието не са открити взривни предмети или вещества.

Приложен е протокол, съставен от съвместна комисия с членове представители на „Овергаз-Изток" и Община-Бургас, според констатациите на който - сградата на ул. „Хан Крум"11, гр. Бургас не е газифицирана, няма изтичане на газ, най-близко газифицираната сграда е на 22 метра от пострадалата сграда.

По делото предстои да бъдат изготвени заключенията на други от назначените до момента експертизи, както и да се съберат нови писмени доказателства - документи от „ЕVN" и др.

Самото дело се води срещу неизвестен извършител.

Припомняме, инцидентът стана на 16 октомври. След взрива бяха разрушени два апартамента. В останалите жилища имаше щети. Пострадали няма, но няколко семейства останаха без дом. Те са настанени в общински жилища. Междувременно сградата се ремонтира и възстановява.