Четирима са задържаните за изнесените чували с близо 206 милиона от Корпоративна търговска банка (КТБ), ден преди банката да бъде поставена под специален надзор, съобщава БНР, позовавайки се на свои източници.

Никакви пари не са изнасяни, категоричен капитанът на самолета на Василев
Още...

Припомняме, в петък прокуратурата обяви, че са задържани двама души - председателят на Управителния съвет и изпълнителен директор на КТБ Орлин Русев и главната касиерка Маргарита Петрова. От съобщението на държавното обвинение става ясно, че тя е извадила парите от трезора в чували и ги е предала на трети лица. Тя е привлечена като обвиняема за длъжностно престъпление в особено големи размери. Същото обвинение е повдигнато и на Русев.

Новозадържаните са главният счетоводител и заместник-главният счетоводител на трезора. Все още не е ясно тяхното участие в схемата по изнасянето на парите.

Очаква се по-късно задържаните да бъдат изправени пред Софийския градски съд. Той трябва се произнесе по искането на прокуратурата за постоянния им арест.

Според коментаторите от петък насам, чувалите били предадени на мажоритарния акционер Цветан Василев. Той обаче заяви в специално изявление, че не е в България от 10-и юни, а според казаното и от прокуратурата и от БНБ парите са били изнесени на 19-и. До голяма степен пътят на милионите би трябвало да стане ясен по-късно днес по време на заседанието на Софийския градски съд по искането на прокуратурата за постоянен арест.

По-рано капитанът на самолета, с който се придвижвал Василев, заяви, че категорично от страна на Василев не са изнасяни пари.