Просветният министър Сергей Игнатов награди българските медалисти от олимпиади по физика, химия, информатика и биология. Това стана на церемония в образователното министерство.

Двамата златни медалисти от олимпиадата по информатика в Канада получиха лаптопи. Останалите ученици и техните ръководители получиха фотоапарати.  

Припомняме, преди около седмица българският отбор се завърна от Международната олимпиада по информатика с 4 медала, от които 2 златни.

Румен Христов спечели златен медал и стана втори в света на 22-та Международна олимпиада по информатика, която се проведе от 14 до 20 август във Ватерло, Канада. В състезанието участваха общо 292 ученика от 84 държави.

Той е възпитаник на Природо-математическа гимназия (ПМГ) „Нанчо Попович" - Шумен. Златен медал завоюва и Владислав Харалампиев от Софийска математическа гимназия.

Сребърен медал спечели Антон Анастасов от ПМГ „Акад. Боян Петканчин" - Хасково, а бронзов - Михаил Ковачев от ПМГ „Нанчо Попович" - Шумен.

Четиримата медалисти са ръководени от главен асистент Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика на БАН и проф. Стоян Капралов от Техническия университет - Габрово.