Министърът на здравеопазването Петър Москов е разпоредил пълна проверка в МБАЛ „Проф. Стоян Киркович" в Ст. Загора във връзка с публикациите в редица медии, че болницата е пред закриване заради дългове, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

В тази връзка министърът е разпоредил незабавна пълна проверка на дейността на лечебното заведение. Проверяващият екип е вече на място.

Междувременно, за да бъдат защитени интересите на пациентите Москов лично е разговарял по телефона с кмета на Стара Загора Живко Тодоров, от когото получил уверение, че парното на сградите към болницата ще бъде пуснато в рамките на днешния ден.

Министерство на здравеопазването гарантира изплащането на натрупаните до момента задължения за отопление, както и необходимата за това сума до края на годината. В тази връзка министър Москов изказа специални благодарности за бързата реакция на кмета Живко Тодоров.

Заместник-министър д-р Ваньо Шарков е провел разговор с  директора на УМБАЛ „Свети Георги" - Пловдив - проф. Карен Джамбазов, който е поел ангажимент при необходимост да бъдат осигурени медикаменти и специалисти за новородените и недоносените деца.