Софийският районен съд наложи на Георги Славов мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи БТА.

Съдът прецени, че поведението му на 6 септември в столичната дискотека "Sin City" е хулиганска проява, характеризираща се с изключителна дързост и демонстративно незачитане на правилата за спокойствие и обществен ред.

Съдия Величка Маринкова се позова на свидетелските показания на бития от Славов Георги Генев и другите посетители на дискотеката и игнорира като пристрастни разказите на охранителите на Славов младши, че не са го видели да се бие с никого.

Решението на районния съд подлежи на обжалване пред Софийския градски съд

По-рано днес Софийската районна прокуратура е внесла в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на Георги Славов.

Миналата седмица Славов бе обявен за общонационално издирване, след като той и охраната участвали в конфликт в столичната дискотека "Sin City".

На 8 септември Районната прокуратура в София е образувала досъдебно производство срещу Славов за нахлуването му с голяма група въоръжени охранители в столичното заведение в нощта срещу 6 септември.

Синът на убития бос от СИК и шеф на „Интерпетролиум" Стоил Славов е обвинен за груби хулигански действия и за съпротива срещу органите на властта.
Ако бъде осъден може да получи до 5 години затвор.