Евродепутатите на БСП ще сезират ЕК за дискриминационното и расистко поведение на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.
Това съобщи на извънредна пресконференция говорителят на БСП Корнелия Нинова.

Според коментара на Кирил Добрев е странна промяната в плана на Бойко Борисов да замени лекцията си в Харвард с лекция пред българските емигранти.
От Харманли до Харвард дискриминацията си е дискриминация", подчерта Добрев.

По думите му да обявиш половин България за кофти материал е меко казано политическо самоубийство.

От името на партията Нинова изрази възмущение от изявлението на Борисов (вж по-долу) в Чикаго, позовавайки се на казаното от столичния кмет, че според него най-големият проблем на България е лошият човешки материал.

„Подобни думи, изречени от когото и да е, са цинизъм и обида към българския народ.
Но изречени от устата на политик, който има амбицията да управлява държавата, се опасни и фашизоидни, насаждат дискриминация, омраза и подтикват определени групи от обществото една срещу друга", заяви Нинова.

По думите й досега Бойко Борисов винаги е търсел враг, който му пречи да реализира идеите и програмата си. И досега това са били БСП и правителството.

„Вече очевидно в условията на финансова криза, чувствайки собственото си безсилие да представи разумен план за управлението на държавата, си намира нов враг - този път в лицето на целия народ", подчерта Нинова и добави, че никой, който е тръгнал срещу народа, не е успял.

Отговорът на Бойко Борисов.
             Четете тук.

Кирил Добрев се спря и на въпроса за новия коалиционен партньор на Бойко Борисов - Иван Костов.

„За връзката между Костов и Борисов, каза той - тя е доста отдавна, датира от 2001 година като бизнес връзка и днес разбрах, че тази връзка е прераснала в политическа."
Добрев заяви за Бойко Борисов, че "това е човекът, който сам създава кризите и който няма възможност след това да ги реши."

ДПС - ГЕРБ явно целят да оправдаят евентуален лош изборен резултат
                      Още...

Тя определи като странна и външнополитическата визия на Борисов. „В държава, която е известна с демокрацията да правиш расистки изявления е глупаво и опасно", заяви тя и посочи още, че визията на Борисов за прекрояване на Балканите чрез превземане на Македония отвътре е още по-глупава и още по-опасна.

Думите на Борисов:
"Най-големият проблем на България е лошият човешки материал в страната. Каква е основата на населението в момента - 1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите с цялата си глупост ги води носталгията. Викат си: "Едно време на Хаинбоаз какъв хубав проход направихме. Па имаше един Пешо - ехей какъв хубав беше..." Все едно, че ще се върне младостта. Никога няма да се върне младостта. Обаче това си ги води и под строй отиват да гласуват за Станишев. И вие - милион и половина, дето избегахте... Материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям. Лесно е да се каже: "На тебе разчитаме". Ако така ще разчитаме, значи след 1 година ще се издъня и аз".
                                                                              По в-к Сега