В община Царево кметът обяви бедствено положение. Има опасност от преливане на язовир. По-рано през деня бедствено положение обяви и община Раднево, Гълъбово и Опан. Критично е положението и в Съединение.

Проливните дъждове, изсипали се през последните два дни и които и в момента продължават в община Царево, създадоха критична ситуация. Двата микроязовира на р. Потурнашка и Хаджи Яни край с. Лозенец вече са препълнени, преливниците им преливат.

Водите започват да прехвърлят дигите на язовирите. Хората от заливните зони са предупредени, че ще трябва да се евакуират поради опасност от скъсване на дигите.

Наводнени са петте канално-помпени станции в Царево и тези в къмпингите „Арапя" и „Оазис". Продължаващият проливен дъжд пречи на отводняването им. В Царево и Лозенец са наводнени жилищни и нежилищни сгради.

Кметът на община Раднево също обяви бедствено положение. В града са наводнени 20 къщи и районът около гарата. В околните села също има наводнени къщи, а бедствено е положението и в Опан и Гълъбово, където ромската махала е напълно наводнен след като река Сълзийка е преляла. Има и удавени животни.

Повече къщи в Обручище, Трояново и Тънково в област Стара Загора също са наводнени.

Критична е ситуацията и в Съединение. 
С около 15 метра е пропаднала защитната стена на река Марица до 5-та палата на Пловдивския панаир. Екипи оглеждат пораженията.

Между 65 и 16 литра е количеството на падналите днес валежи в Пловдивска област. Най-обилни са дъждовете в общините Съединение, Първомай, Асеновград, както и в селата Свежен и Секирово.

Сложна остава обстановката и в област Стара Загора. Областният управител Мария Нейкова сформира Кризисен щаб.
Има опасност от скъсване на дигите на язовир "Хайдушко кладенче". Жителите от околните населени места са предупредени за евентуалното бедствие и ще е добре да се евакуират.

Заради наводнения са евакуирани живеещите в 10 къщи в карловското село Богдан и 15 къщи в ромската махала на село Красново.
Без вода са Калофер, както и селата Тополово, Богдан, и Каравелово. В региона няма селища без ток.

По данни на Напоителни системи към момента прелива само язовир Брягово с 2 кубически метра в секунда. Пътят Поройна - Леново е затворен за движение.
Има данни, че мостът на река Мечка е откъснат, но в момента е залят и не може да бъде установено с точност.

Следобед бе спряно движението на всички превозни средства през моста над река Стряма, който се намира между селата Калековец и Стряма. Заради проливните дъждове мостът е пропаднал застрашително.

Младо момче е паднало в придошлите води на река Марица край Свиленград. 18-годишното момче не е пострадало и няма опасност за живота му. Настанено е в болница с измръзване, съобщи БНР. Момчето се е да отвърже коне, озовали се на остров в реката по време на бедствието.

Пътища и мостове са залети в Симеоновград. Около 150 литра на квадратен метър е падналият дъжд в град Хасково, към момента продължава да вали.
10 къщи са наводнени в хасковското село Сусам при вчерашните валежи. Водата е влязла в дворове, приземни етажи и селскостопански постройки. Наводнени са фуражи и зърно.
В област Хасково работи Координационен щаб, сформиран със заповед на кмета.

11 населени места в Кърджали все още са без ток, както и 3 в Смолянско. Всички язовири от каскадата Арда в кърджалийска област преливат.

В община Хисар е пуснат основният изпускател на язовир Керезлика, заради опасност от преливане. Пътят Стара Загора - Казанлък е затворен заради разлив на река Мъглижка. Река Туджа скъса основите на мост в село Скобелево.

Продължава да е критична обстановката и в община Павел Баня.

В Стара Загора цяла нощ пожарната и екипи на гражданска защита са отводнявали къщи в различни квартали на града и подлезите до гарата и автогарата.

Отворени са четири от изпускателните клапи на язовир Студен кладенец. Язовир Ивайловград прелива от вчера. Властите в Турция и Гърция са уведомени за ситуацията.

Пет спасителни екипа на Гражданската защита работят по над 70 сигнала в столичните квартали "Требич", "Бенковски", "Орландовци "и "Овча купел" за отводняване на мазета и дворове къщи, съобщават от министерството. Най-тежкото бе положението в Требич, Бенковски и Орландовци, но има и отделно наводнени къщи и блокове в Обеля, Младост, Овча Купел, Манастирски ливади.

За момента няма информация да има квартали без ток. В Княжево и Бояна има задръстени водостоци и водата излиза по улиците. Нивото на река Нови Искър е паднало, но в психиатричната болница в града трудно се влиза, но опасност няма.

От Министерство на държавната политика при бедствия и аварии съобщиха, че обстановката в цялата страна се следи и постепенно започва да се нормализира.