Близо два часа кметът на Сливен Йордан Лечков прекара в Първо районно управление на МВР в София. Нито на влизане, нито на излизане той пожела да коментира скандала около поведението си.

На влизане бившия футболист съобщи, че от 1991 година не са го чакали толкова много хора, визирайки събралите се журналисти.

Също така кметът на Сливен и не обясни защо се е забавил толкова дълго.
На въпрос дали се чувства над закона той заяви категорично: „Не, напротив, Всеки божи ден си изпълнявам задълженията".

Лечков бе лаконичен, че ако медиите искат да разберат нещо, първо трябва да попитат за какво става въпрос, но допълни, че няма какво да разкаже.

Йордан Лечков не е виждал съставения срещу него акт.

На въпрос дали смята за редно да остави личната си карта и да си тръгне от местопроизшествието, той посочи, че не е имало произшествие. Като обяснение за оставянето на личната карта на полицаите, бившият национал каза, че е поискал актът да му бъде изпратен по пощата. Защо е направил така - Тъй като така е преценил, допълни Лечков.

Екип на предаването Господари на ефира го чакаха, за да му връчат статуетка „Златният скункс", но градоначалникът и бивш национал лаконично отхвърли приза.

В първо районно управление кметът на Сливен пристигна с личен шофьор и черно ауди със софийска регистрация. На излизане пред чакащите го журналисти той няколко пъти попита къде ми е колата, за да избегне срещата с медиите.

Припомняме, бившият национал беше обявен за издирване от полицията.
Сливенският кмет бе спрян за превишена скорост на столичния булевард „Алея Яворов". Той хвърли документите си на полицай, показа му среден прът и тръгна с автомобила си, без да изчака полицейската проверка.