Консумацията на електроенергия в Западна България е нараснала с 26% през ноември в сравнение с октомври тази година. Средното потребление за клиентите на ЧЕЗ миналия месец е 247 квтч при 196 квтч за предходния отчетен период, съобщават от компанията.

Според статистиката през зимата консумацията на електроенергия традиционно отбелязва ръст от 30-40% спрямо потреблението през септември. Това се отразява и върху размера на месечните фактури. 46 лева е средната сметка за потребителите в Западна България за ноември при 34 лева за предишния месец.

Директорът „Обслужване на клиенти" в „ЧЕЗ България" ЕАД Димчо Станев коментира, че консумацията е основен фактор при формиране на сметката за ток. Затова от компанията призовават към разумно и отговорно потребление и съблюдаване на принципите на енергийната ефективност.

За да помогне на своите клиенти при посрещането на разходите им за електроенергия през отоплителния период, от миналата година ЧЕЗ предлага услугата „Персонален съветник". Благодарение на новия продукт потребителите, които имат нужда от разсрочване на плащанията, могат да получат индивидуален план за плащане на вноски, съобразно индивидуалните им възможности. От ЧЕЗ уточняват, че потребителите, които искат да заявят услугата „Персонален съветник", могат да го направят чрез заявление в Центровете за обслужване на клиенти в Западна България.

Допълнителна информация за предлаганите от ЧЕЗ услуги и възможности клиентите могат да получат на сайта www.moiteuslugi.bg и на денонощната информационна линия 0700 10 010.