Бившият шеф на Митниците Емил Димитров, по-известен като Ревизоро, призна в ефира на Нова Телевизия, че му е бил оказван натиск да назначи определени лица в структурата, когато е бил начело й.

Поводът за изказването му беше серията от разпространени записи от разговори между настоящия ръководител на Агенцията Ваньо Танов и политици. Ревизоро обясни, че е бил „натискан" да назначи лица, предложени от Народното събрание и от Милен Велчев  - (тогава финансов министър - бел.ред.). Димитров е отказал да назначи предложените, а по-късно те са станали и „клиенти на правосъдието".

Скандалът със записите Ревизоро определи като „една снежна топка, която ще разкрие много неща".

Запитан дали разговорите са достоверни, бившият шеф на Митниците заяви, че според него те са истински, но предпочита да не коментира последните два записа (тези, за които се твърди, че са съответно между шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова и митничар №1 и зам.-председателката на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова и Ваньо Танов - бел.ред.). Въпреки това Ревизоро отбеляза, че „Митьо Милионера е човек на Менда Стоянова, а другият е този, който е получил слабата оценка на изпита".

Живеем в ченгеджийница, отбеляза още Ревизоро и обясни - едно ченге стана премиер, назначи ченге за своя дясна ръка, ченге стана и шеф на митницата.

ГЕРБ взе властта и реши, че ще се бори срещу ръководството на митниците, посочи още Димитров. Той изтъкна, че Танов и Странджев са уволнили 800 човека и то в условията на криза. Те съкратиха хората, които събират парите, заяви бившият митнически шеф.

Димитров каза още, че след оповестяването на записите премиерът е трябвало да изпрати всички лица на полиграф, „за да стане ясно кой крив, кой прав".

Неколкократно по време на разговора той подчерта, че Ваньо Танов и екс.-заместник-шефът на Агенция „Митници" Странджев, чието име изплува от първия оповестен запис, са невинни. По думите му тези хора са правили своя картотека, за да се защитят.

Ревизоро обясни и защо това се е наложило. По думите му преди известно време премиерът Борисов е изпратил комисия, която да направи ревизия в митницата в Свиленград. Същевременно се заформил и друг скандал - Румен Петков се обадил на Странджев, а той от своя страна докладвал на Танов. Димитров беше категоричен, че не е имало „заиграване" между Странджев и опозицията. Това са откъслечни разговори, извадени от контекста, каза още Ревизоро и обясни, че Танов, който цял живот се е занимавал с такива неща, започва да записва всичките си разговори, за да се спаси.

Аз искам, когато излезе истината за тях, тя да бъде изнесена докрай, подчерта Димитров и добави - не искам да ги обиждам и да представям хипотези.

Ревизоро беше категоричен, че единствената грешка на тези хора е, че не са направили всичко възможно, за да запазят записи в тайна". Той припомни и едно и старо свое изказване, а именно - Танов ще стане или национален герой, или камикадзето на Борисов.