След излъчен материал в централната емисия новини на БТВ днес, свързан с кмета на село Соколаре, община Бяла Слатина, от ПП ГЕРБ разпространиха до медиите изявление, с което се разграничават от действията му.

Според репортажа, след село Галиче съседното Соколаре също получи почивка на разноски на кмета.. Кметът Николай Нинов от ГЕРБ се бори за втори мандат и се разгневил на екипа на bTV, защото не желаел да го снимат.

Официално екскурзията се организира за празника Малка Богородица и включва транспорт, трапеза и музика. Хората признали пред телевизията, че нищо не са плащали.

ПП ГЕРБ категорично се разграничава от непристойните действия  на сегашния кмет на село Соколаре, община Бяла Слатина, излъчени в новинарския репортаж, се казва в изявлението. От партията не толерираме подобно държание на действащ кмет, от която и да е партия. Осъждаме излъчените действия на Николай Нинов.

В новинарския репортаж обаче е допусната неточност, поради която сме длъжни да информираме, че Николай Нинов наистина е действащ кмет, избран с подкрепата на ГЕРБ, но той не е сред обсъжданите кандидати за номиниране за следващ кметски мандат в село Соколаре. ПП ГЕРБ ще има свой кандидат за кмет на село Соколаре, който ще бъде утвърден и обявен на по-късен етап, уточнява партията.