Заложническата драма в Кабул приключи. Органите на реда са ликвидирали всички нападатели. Съобщава се за четирима убити. Няма жертви и пострадали сред посетителите и силите за сигурност. Това са съобщили афганистански представители.

Въоръжени лица нахлуха по-рано в хотел "Рабани" в дипломатически квартал на афганистанската столица Кабул (където се намират посолства и правителствени сгради) и са взели заложници. В този хотел отсядат чужденци.

Полицията отцепи района и нареди да се загасят светлините, за да прикриват действията на органите на реда.Още преди часове бе съобщено за поне двама убити терористи, но точният брой похитители не се оповестяваше.

За ожесточена стрелба и експлозии в афганистанската столица Кабул съобщиха по-рано световните информационни агенции. Кореспондент на BBC съобщи, че е чул поне 10 експлозии. Предполагаше се, че именно въпросният хотел е бил мишена на ударите. По-късно зам. вътрешният министър е потвърдил за атаката и мишената, без да споменава поименно хотела.

Талибаните поеха отговорност за атаката. Това бе очаквано. Припомня се скорошно тяхно нападение срещу хотел, в който са били отседнали хора с различни националности и много от тях са загинали.