Двойка от Нова Зеландия е решила да кръсти детето си Супермен.

Съпрузите са решили синът им да носи това име, след като властите са им отказали да кръстят детето си с името „4 Real", съобщава Би-Би-Си.

Семейството стигнало да решението детето им да се казва така, след като бъдещите родители видели бебето на видеозон и осъзнали, че наистина ще имат дете.

Според законите в страната обаче имената на новородените не могат да съдържат цифри.

Двойката все пак настоявала детето им да носи името „4 Real" и наела адвокат. В крайна сметка станало ясно, че детето не може да се казва така.

Адвокатът посъветвал семейството да не кръщава детето си с име, което ще превърне детето в обект на подигравки. Все пак бъдещите родители решили детето им да се казва Супермен, като пояснили, че те самите ще се обръщат към него с името „4 Real".

Двойката не доумявала защо при положение, че е имало хора, които са се казвали например Джон Уилям III, в чието име също се съдържа число, техният син не може да носи името, което са му избрали.

Забраната да няма числа в имената е често критикувана в Нова Зеландия, коментира Би-Би-Си.

Преди известно време в страната отново е имало проблем с имената, тъй като хората масово кръщавали децата с имената Сатана и Хитлер и властите са били принудени да ограничат и тези имена.