emaxpress
Скандал за откраднат мобилен телефон приключи с убийство. Снощи около 23.00 часа на улица в циганската махала в Костандово, където убитият отишъл с приятели, за да търси "реванш" за откраднат мобилен телефон от заведение в Костандово, информира БНР.

Употребеният алкохол и нажежените страсти станали причина скандалът да прерасне в меле, при което е бил прободен с нож в областта на гърба криминално проявения Северин Клашнов на 38 г., който е зам.-председател на общинския съвет на Ракитово, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пострадалият е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ - Велинград, където е констатирана смъртта му.

Незабавно на мястото са пристигнали екипи на РУП-Велинград и Участък „Полиция" - Ракитово. Дежурна група е извършила оглед на местопрестъплението. Трупът е закаран за аутопсия в „Съдебна медицина"- Пазарджик.

Органите на реда вече имат няколко заподозрени за извършеното престъпление, които непосредствено след инцидента са се укрили. Предприети са действия за тяхното издирване и задържане. Работата по случая продължава.

Срещу Северин Клашнов в полицията има осем заявителски материала - за притежаване на взривни вещества, хулиганство, опит за противозаконно отнемане на моторно превозно средство, кражби.