"Абсолютно детска работа". С тези думи бившият таксиджия Милко Бачев определи боя в Студентски град, завършил със смъртта на студента Стоян Балтов.

На днешното заседание в Софийски градски съд Бачев, който тогава работил в таксиметровата компания "S експрес", разказа, че около полунощ в злополучната нощ е отивал към дискотека "Амнезия", когато видял две компании - едната, състояща се от двама души, а другата - от 5-6, да си разменят удари.

По думите му, не може да се каже, че това, което е видял е било бой: "Беше нещо много малко, дребно.

Имаше спречквания, не видях бой", заяви той и обясни, че едно от момчетата от по-малката компания е ударило някой от по-голямата компания и след това е избягало.
То било последвано от 1-2 от "противниците" му. Последвали 2-3 удара между останалото само момче и другите от по-голямата компания. Таксиджията обясни, че става дума за нанесени "по-скоро юмруци, не шамари." Не е видял момчето да пада на земята, както и да е ритано.

След това преминал от другата страна на поляната. 5-10 минути след боя при него дошли две момчета и едно момиче, които поискали да ги закара до "Пирогов". Свидетелят не си спомня как са изглеждали, помни само, че едното момче е накуцвало, идвайки към колата. По време на пътуването не е разговарял с момчетата, а само с момичето, което седяло на седалката до шофьора. Не са говорили обаче нищо конкретно за станалото, а само общи приказки. Не си спомня и дали някое от момчетата е имало кръв по ръцете.

След като ги оставил в болницата, Бачев се върнал към мястото на инцидента в Студентски град, където останал от чисто любопитство. Тогава видял познат полицай, който му казал, че има починало момче. Виждайки го, го разпознал, че това е момчето от по-малката компания, останало само, след като приятелят му избягал. Познал го по пуловера, защото му направил впечатление - "Кариран, на квадратчета, нещо такова", заяви Бачев.

Пред съдия Петя Крънчева беше разпитан и още един свидетел, който разказа, че едно от задържаните момчета е ругаело и е използвало нецензурни думи спрямо един от полицаите в 6-то РУП: "Ще ти еба майката, гологлав педераст. Свали ми белезниците."

Преди днешното заседание, за да подкрепи майката на Стоян Балтов дойде и Цветанка Станчева - майка на състудентка на момчето. Тя разпъна плакат с надпис "Убийците на Стоян Балтов осъдени".

Според нея делото се бави умишлено, за да могат свидетелите да забравят какво са видели онази нощ. Станчева добави и че вече започват да губят надежда. Все пак обаче се надява на справедливи присъди, за да се покаже, че все още има справедливост в България.

Следващата дата за заседание е насрочена за 10 май.