Порционът за храна на полицаите, които дават 12 и 24-часови дежурства ще бъде увеличен. Това каза в Бургас министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.От първи януари догодина той вече ще е 120 лева на месец. За тази социална придобивка МВР отделя по около 3 милиона лева на месец.

Парите са от преструктуриране на бюджета на министерството.  Цветанов днес откри новата сграда на Пето районно управление в града. Тя се намира в комплекс „Лазур".

В едно от крилата на сградата се помещава вече и бургаският отрезвител, който е в сектора на ареста."С преместването на отрезвителя се премахва една язва от центъра на Бургас", каза Цветанов.За ремонта на сградата на Пето РПУ са били необходими 2 милиона лева.

Досегашната сграда на управлението пък ще бъде превърната в детска градина. Работата по реконструкцията й ще започне скоро и през пролетта тя ще е готова да посрещне три групи деца и една яслена група.Има вече и приета програма, по която полицаите от Пето районно управление ще посещават бившата си служба и ще обясняват на децата правилата за движение.

На откриването на новата сграда днес бе и майката на загиналата трагично в Бургас Валя. Тя бе прегазена на пешеходна пътека.

След смъртта й чрез социалната мрежа Фейсбук бяха организирани няколко протеста и инициативи на родители, свързани с поставянето на препятствия пред пешеходни пътеки в Бургас и други градове на страната.