Бедствено положение е обявено в още няколко общини в различни области на страната.

Сред бедстващите е община Гълъбово, съобщава БНР. Подстанция „Гълъбово" е наводнена. Причината е, че заради високото ниво на река Сазлийка, южната дига на съоръжението е поддала. Аварийни екипи изпомпват водата.

Без ток са 11 населени места, включително и градът. Екипи от „Пожарна безопасност и защита на населението" работят по отстраняването на аварията. За осигуряване на електроенергия за града и селата се разчита на съдействие от „Мини Марица изток".

Междувременно от пресцентъра на МВР съобщиха, че министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков и шефът на пожарната главен комисар Николай Николов пътуват за Гълъбово. Те ще се запознаят на място със ситуацията.

След това двамата ще посетят Кърджали и Смолян.

Бедствено положение е обявено и в общините Батак, Минерални бани, Якоруда. По информация на Първан Секинаров от пожарната над 760 населени места са без ток. Има повреди както по високото, така и по ниското напрежение. С вертолети от армията са направени опити да се установят по-точно местата на авариите, но метеорологичната обстановка не позволява хеликоптерите да бъдат вдигнати.

Пред БТА Иван Панайотов от пожарната обясни, че бедственото положение в община Батак е обявено заради липсата на ток и голямата снежна покривка. На места снегът бил повече от метър.