Над 60 хиляди домакинства в Пловдив и региона нямаха възможност да гледат финала на световното първенство по футбол, след като някои е прерязал основни трасета на blizoo, съобщиха от компанията доставчик.

Нападенията срещу инфраструктурата на кабелния оператор започнали още в петък, като в неделя вечерта бил прекъснат проводник, захранващ пловдивския регион "Изток".

След бързата намеса на техническите екипи на blizoo, сигналът бил възстановен, но в 21:10 часа южната част на Пловдив, гр. Стамболийски и Пазарджик останали без телевизия.

Минути преди началото на последния мач от световното първенство по футбол злосторници прерязали основен оптичен кабел при Коматевски транспортен възел и на аварийните групи били нужни цели 5 часа, за да възстановят сигнала.

От компанията изразяват категоричното си недоволство от случаите и предполагат, че кражбите са умишлени и за тях са отговорни конкурентите им в бранша.

Според извяление от компанията това е „антиобществена проява".

Чрез медиите от  blizoo се обръщат с призив към всички оператори да се прекратят подобни действия, тъй като от „кабелните войни" страдат най-много клиентите.

Според друга версия обаче, цитирана от plovdiv-online, кабелите са рязани, но не от конкуренти, а от масово съкратени техници в системата на Евроком кабел.

Мениджърите решили да минат на модерното аутсорсване - даване на дейности на други компании, като така спестят разходи и стотици техници са изхвърлени на улицата в кризата, оплакали се някои от тях пред plovdiv-online.