За последното денонощие руската авиогрупа в Сирия Су-34 и Су-24М е извършила повече от 20 полета срещу 9 обекта на „Ислямска държава", заявява на брифинг в Москва официалният представител на военното министерство ген. Игор Конашенков.

Три обекта на терористичната инфраструктура са ударени само през нощта, става ясно от брифинг, съобщава „Новости".
По-късно от генщаба на руските Въоръжени сили актуализираха сводката, съобщавайки, че руската авиация е извършила 60 полета, при които са били поразени над 50 обекта на „Ислямска държава".

Руските Су-34 използват в Сирия бомби със спътниково насочване
Още...

Чрез насочен удар с бетонобойна авиобомба БЕТАБ-500 от Су-34 в района на населеното място Рака е унищожен защитен команден пункт, както и подземен бункер със складирани в него взривни вещества и боеприпаси, заявява още генералът.

Той коментара видеоматериал, изтъквайки, че мощната експлозия, предизвикана от удара свидетелства, че в склада са съхранявани огромен брой боеприпаси. Видеозаписът сочи, че обектът е напълно унищожен, изтъква Конашенков.

Той продължава с анализ на ударите в района на Джиср-Еш-Шугур, където също обектите-цели са напълно унищожени.

Генералът изтъква още, че не фиксирано използването на ПРО срещу руските самолети.

Независимо от това при всички полети екипажите използват специални бордови комплекси за защита от ПРО.

От брифинга на Конашенков става ясно още, че чрез безпилотни средства на всеки кръгъл час се осъществява мониторинг на обстановката в районите, където действат „бандитските формирования на Ислямска държава".

Междувременно британският военен министър Майкъл Фалън заявява, че Лондон има данни, че само 1 от 20 удари на Русия е срещу позиции на "Ислямска държава".