След като първото издание на книгата се изчерпа буквално за дни, издателите от "Сиела" и авторът Димитър Коцев - Шошо решиха да зарадват всички, които не са успели да си закупят това необикновено романче. "Лора от сутрин до вечер" от днес отново е на книжния пазар.

Книгата разказва за някои от хората, които обитават по-големите ни градове в днешно време. Това е едно градско приключение за приятелството, любовта, забавленията и главоболията, които могат да донесат осъществените мечти. Естествено главната героиня е Лора, която е въвлечена в необичайни случки. Динамиката на романа се подсилва от свръхестествения сюжет и леко криминалния привкус. В началото на романа тя живее сама, с прибрано от улицата куче, без постоянен приятел и без спомени къде е била снощи, нито с кого си е легнала, нито дали това й носи щастие... но какво става след това?!

250-те страници са илюстриран от Ясен Григоров с 1300 рисунки.

"Има много поезия в тази книга, независимо че авторът постоянно иронизира с нея. Има пасажи, толкова плътни поетично, че ти се иска да ги вкусиш... На финала, след като си изгълтал Лора на един дъх, разбираш, че това не е само книга, която намира времето ни. Сякаш като паралелен сюжет тя се оказва книга, която те кара да се влюбиш. В живеенето, в човек.", пише за романа Ясен Атанасов от сп. "Паралели"

"Лора от сутрин до вечер" вече е пресъздадена и на големия екран. Филмът със същото заглавие беше представен за първи път на „София филм фест". Режисьор на филма е нейният автор Димитър Коцев-Шошо, който прави своя дебют в киното. В главната роля без хонорар се е снимала певицата и композитор Миленита.

Въпреки че си е представял героинята си като "естествена и естествено красива", Коцев казва, че по време на писането на романа и сценария не я е "виждал" физически.

Филмът "Лора от сутрин до вечер" има още една особеност - заснет е с фотоапарат Canon 7D, което го прави първата българска кинопродукция, реализирана по този начин.

Официалното представяне на филма е на 3 юни 2011. А книгата е на пазара от днес.

Кой е Димитър Коцев - Шошо?

Роден в София. Кара щастливо детство, което все още не е завършило. Става голям в Английската гимназия в София. Учи едно през друго Английска филология и Кино и телевизионна режисура и взема, че ги завършва. Написва трийсетина разказа и внезапно се отказва да става писател. Превежда от английски книги на Том Робинз, Труман Капоти, Пол Боулз и внезапно се отказва от кариерата на преводач. Работи два сезона като ски учител на Боровец и внезапно се отказва. Заминава за Австралия, уж да емигрира, но се отказва. Опитва и в Холандия като помощник готвач, но ресторантът се отказва от неговите услуги. Връща се в България и става главен редактор на списание "Камикадзе газет", но то внезапно се отказва да съществува. Преструва се на тв режисьор ("Другата България", концерти за Музикална телевизия ММ), снима най-различни неща и засега не се отказва. Гради семейно щастие с Радина и Мартин и не би се отказал, ако станат повече.