Без резултат завърши и днешното заседание на общинската транспортната комисия, на която беше обсъдена новата Синя зона в София.

„Протестите тепърва започват. Ще блокираме много кръстовища, въпреки че много от нас вече получихме предупредителни протоколи да не протестираме и да не призоваваме гражданите към протестни действия", заяви след заседанието на транспортната комисия в Общината Мирослав Паскалев-Зорец.
Той се закани, че недоволните няма да се съгласят с полицейското насилие: „Ще организираме протести, каквито те не са виждали от началото на мандата си".

Гражданите напуснаха заседанието около два часа след началото му, тъй като осъзнаха, че няма да бъде постигната основната им цел - отмяна на наредбата и сформиране на работна група с участието на експерти на общината и на гражданите, които да изготвят нова наредба.

В началото на заседанието членовете на комисията отхвърлиха докладите на БСП и Ангел Джамбазки от ВМРО за отмяна на приетата през март наредба. Те обаче ще бъдат гласувани от Столичния общински съвет на 13 септември.
„Тогава общинарите ще имат възможности да променят наредбата и на 99%, ако трябва. Ако тогава наредбата не се промени и отмени, тя ще продължи да действа с всичките й несъвършенства", обясни общинският съветник от ДСБ Вили Лилков.

Двата доклада предизвикаха острата реакция от страна на Капка Георгиева, която подчерта, че в момента БСП с тези си действия се опитва да яхне вълната на гражданското си недоволство и да извлече политически дивиденти.

Последва намесата на червения общинар К

Гражданинът Пенчо с прякор Устойчивото развитие подчерта, че 40 дни сме мечтали не само за Европейския съюз, но и за ЕС с устойчиво развитие и затова той ще продължи борбата си в тази насока.

алоян Паргов, който посочи, че социалистите не се опитват да яхнат нищо, а просто вижданията на БСП и гражданите съвпадат.

В крайна сметка изводите на гражданите от сблъска между Георгиева и БСП бяха: „Вие ще рухнете, но от това ще се възползват БСП. Костовистите и те ще изчезнат".

Като цяло по голямата част от заседанието беше белязана с остри забележки от страна на гражданите и отчасти приличаше на махленска свада.

„Само ГЕРБ е за тия мръсотии и за тоя геноцид; Вие ни репресирате така; Не ни правете на маймуни", бяха част от гневните изказвания на недоволните граждани, насочени към общинарите от управляващото мнозинство. Гражданите предложиха изпълнението на наредбата да бъде спряно до произнасянето на ВАС.

Друго предложение беше на разноски на гражданите някой от общината да отиде и да провери как стоят на място с паркирането в някоя европейска страна като Германия и след като почерпи опит, да го приложи в България.

Председателят на комисията Радослав Тошев, чиито шест предложения за промени в наредбата ще бъдат разгледани следващия понеделник, коментира единствено, че забележките за частта от наредбата, засягаща инвалидите са логични и е добре да бъдат коригирани.

Анжелика Цокова от движение ДНЕС обобщи, че близо 50 000 софиянци са се обявили срещу новите правила за паркиране. Подписката предстои да бъде внесена в съда, тъй като по думите й няма чуваемост в общината.