Крайно време е 20 години след промените тези хора да излязат от властта, да се ометат и да се престане с генерираните скандали.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от БНР, на пресконференция в Берлин.

Българският премиер участва в тържествата по случай 20-годишнината от падането на Берлинската стена.

Колегите от другите партии много по -отчетливо започват да настояват, изтъкна той и обясни - 20 години след промените да си вземат законните пенсии и да отидат да си почиват.

Според премиера управляващите до момента са „направили достатъчно за държавата".

Неслучайно с Първанов, от Кърджали се обажда и ДПС. Единия ден Първанов брани виновния Станишев, на другия ден Станишев брани Първанов. А Доган от Кърджали с маането им проглася.
                             Б.Борисов

Тези хора на по 60-70 години продължават да искат да работят, още можели да дадат. Крайно време е да дойдат млади хора с друг мироглед, категоричен е Борисов.

Относно искането за отзоваване на българските посланици в Турция и САЩ, той заяви:

Ние отзовахме посланици заради дисциплинарни нарушения и ще продължим да отзоваваме за дисциплинарни нарушения, защото носим отговорност. Убеден съм, че те са направили много нарушения. Светът не свършва след като бъдат отзовани посланиците, посочи премиерът.

Борисов коментира и президента Първанов, както и искания от няколко партия импийчмънт на държавния глава.

Първанов е човекът, който сформира Тройната коалиция, изтъкна премиерът.
По думите му "той е конструкторът на Тройната коалиция и чувството му за вина никога няма да изчезне".

Борисов подчерта, че с всекидневните обвинения, които се повдигат, става ясно, че "коалицията е управлявала България безобразно и е крала безобразно цялата клика".

Приемам, че завистта отново е водеща - че се справяме по-добре от тях, че имаме европейска подкрепа.
                              Б.Борисов

Неслучайно с Първанов от Кърджали се обажда и ДПС. Единия ден Първанов брани виновния Станишев, на другия ден Станишев брани Първанов. А Доган от Кърджали с маането им проглася, коментира Борисов.

По думите му досегашните управляващи ще търсят медийни варианти да създават скандали в държавата.

Не трябва да им се обръща сериозно внимание. Трябва да се замислим за много по сериозни санкции, подчерта той.

Приемам, че завистта отново е водеща, че се справяме по-добре от тях имаме европейска подкрепа, заяви лидерът на ГЕРБ.

Ако бях на мястото на президента щях да се замисля за ланския сняг, посочи той и допълни - 132 милиона са откраднати. За 4 години не го чух нито веднъж да се изкаже срещу крадците, а сега се опитва да ни иронизира, коментира той.

Борисов добави, че срещу новото управление "се насочват много сериозни сили, които търпят икономически загуби от това че им се режат схемите, каналчетата и притоците от пари."

Относно искането за процедура по импийчмънт премиерът посочи:

 Това, което снощи ме информираха, всички партии в момента го искат. Без коалицията БСП-ДПС, заяви Борисов.

Той допълни, че сега „действително е поставен в една деликатна ситуация".

Те го искат. И затова е деликатно. Затова считам, че приказката „език мой, враг мой" е много вярна и когато човек се подвежда по езика си да изговори нещо, трябва да знае какви са последиците, коментира още Бойко Борисов.

Припомняме, преди дни Атака поиска започването на процедура за свалянето на Първанов от длъжност. Основното искане на националистите е заради отказа на президента да отзове посланиците ни в САЩ и Турция.

За искане на импийчмънт на държавния глава се обявиха и от ДСБ. От там обясниха, че ще прибягнат към тази стъпка, ако се окаже, че има молба за помощ до Садам Хюсеин, подписана от тогавашния председател на БСП и настоящ президент Георги Първанов.

Днес от СДС заявиха, че ще подкрепят процедура за импийчмънт на държавния глава, при условие, че обвиненията срещу него не са лековати и имат достатъчно юридически основания.