Въпреки че цял ден в медийните среди циркулира информация за разкриването и залавянето на Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като Братя Галеви, МВР и службите все още мълчат.

До следобедните часове днес в бюлетина на Интерпол двамата все още присъстват в графата „Издирвани лица".

До момента МВР нито потвърждава, нито отрича новината. Пред БНТ главният секретар Светлозар Лазаров лаконично коментира, че към момента той не разполага с такава информация.

Според източници, цитирани от „По света и у нас", Ангел Христов  е задържан още преди седмица в държава от Близкия изток и чрез Интерпол тогава са уведомени нашите служби. Преценено е за ареста да не се съобщава, защото е имало оперативни данни за местонахождението и на Пламен Галев.

Информацията за Галев е, че е задържан вчера в съседна на България страна. На този етап предстои идентификацията на двамата и установяването на самоличностите им от службите на държавите, в които са арестувани. Вероятно по тази причина все още няма и официално съобщение за задържането на издирваните.

Пламен Галев и Ангел Христов са обявени за общодържавно издирване от 9 май 2012 г. Те са в неизвестност, след като Върховният касационен съд осъди Христов на 4 години затвор, а Галев на 5 г. и разпореди част от имуществото им да бъде конфискувано.

Срещу двамата е повдигнато и обвинение от Специализираната прокуратура за пране на над 35 млн. лева.