"Уверявам ви, че виновните ще бъдат строго наказани" - подчерта премиерът на Гърция Костас Караманлис по време на срещата си с президента Карлос Папуляс.

Двамата са обсъдили положението в страната, последвало след смъртта на 15-годишно момче Александрос Григоропулос.

Караманлис е провел и отделни срещи с лидерите на опозоционните партии -Папандреу, Папарига, Алавано и Карадзафери, съобщава АНА-МПА.

По-рано днес Караманлис изрази публично своите извинения във връзка със събитията в Атина и Солун.

Междувременно протестите в Атина и Солун продължават. Демонстранти хвърлят коктейли Молотов и камъни по полицейските управления и правитеслтвени сгради в Атина и Солун. Не се съобщава за пострадали.

Хиляди учители, университетски лектори и студенти са се събрали в центъра на Атина в протест срещу смъртта на 15-годишния Александрос Григоропулос. Днес е погребението на момчето.

Консервативната партията на Караманлис, която има мнозинство само от 1 парламентарно място, призова за единство и обеща, че няма да има снизходителност в разговорите с анархистите.

"Никой няма право да използва този трагичен инцидент за да извършва насилие", каза гръцкият министър-председател.

„В този критичен момент политическият свят трябва да се обедини, за да осъди тези, които са отговорни за това нещастие".

След срещата с опозиционните лидери обаче Георгос Папандреу заяви, че гърците са изгубили доверие в правителството.

„Ние изискваме сила", каза Папандрeу.

„Единственото нещо, което това правителство може да предложи е да се разпусне ида удовлетвори исканията на хората", обясни социалистическият лидер.

За нападения срещу полицаи и вандализъм до този момент са арестувани 89 души, съобщи говорител на полицията. Още толкова са задържани за разпит.