Тежка вирусна пневмония с миокардит е причина за смъртта на ученика, който почина в Американския колеж, съобщиха от Съдебна медицина в Александровската болница, предаде „Хоризонт".

Ще припомним, вчера следобед 14-годишното момче е починало след час по физическо. На осмокласника му е прилошало, а след това момчето е починало.

Президентът на Американския колеж в София Пол Джонсън подчерта, че смъртта на 14-годишния ученик в час по физическо е нещастен случай. Учителят по физическо възпитание веднага е приложил мерки за оказване на първа помощ. Извикани са училищният лекар и медицинската сестра. Медицинският екип на колежа е продължил да оказва първа помощ, въпреки че е забелязал, че не е имало реакция от страна на ученика. Служител на колежа транспортира момчето до Клиника "Гринберг", където са констатирали неговата смърт, каза Джонсън.

Както по-рано днес съобщихме, от лечебното заведение заявиха за News.bg, че детето не е починало при тях.

"В момента, в който детето е колабирало, веднага родители са били информирани, преди да се случат всички допълнителни усложнения. Знаем, че се провежда разследване. За нас това е инцидент, който не можем да сравним с друго, което се е случило в колежа. Нещо абсолютно непредсказуемо. Разбира се, че са се случвали ситуации, в които е имало разтежение на мускул или нещо друго. Това е абсолютно неочаквано и се отнася за всеки един спортен час, навсякъде по света. Всичко, което знаем за поведението на ученика, е, че той е бил едно съвсем нормално и здраво дете", посочва Джонсън.

На сайта си Американският колеж обяви, че Денят на отворените врати, планиран за 4 октомври, ще бъде отменен.