Петима граждани от Косово, в чиито телефони е имало снимки на отрязани човешки глави, са задържани на ГКПП „Гюешево" край Кюстендил, съобщи БГНЕС. От БНТ твърдят, че клиповете са реклама на терористичната организация "Ислямска държава"

Случаят е поет от ДАНС. Задържането на петимата бе потвърдено от директора на РГС-Кюстендил Васил Митов. Според него по случая се работи активно, но той не пожела да коментира повече.

Петимата задържани, които са от Косово, предложили подкуп на граничните полицаи. Това провокирало полицаите да се усъмнят и направят детайлна проверка.

Така в мобилните им телефони са открити снимки на отрязани човешки глави. Случаят е поет от служители на ДАНС, и е под надзора на Районна прокуратура-Кюстендил.

От БНТ заявиха, че петимата задържани са граждани на Албания. Петимата са задържани в сряда в района на село Гърляно, близо до граничен пункт "Гюешево".

Албанските граждани са пътували в автомобил. При полицейска проверка е установено, че само шофьорът има документи за самоличност. Албанските граждани се опитали да предложат на проверяващите подкуп в евро, което допълнително усъмнило полицаите, казаха от Районната прокуратура в Кюстендил.

От Окръжна прокуратура в Кюстендил казаха,че албанските граждани са задържани за 72 часа и се разпитват.