За разлика от изминалата дъждовна седмица, метеоролозите предвиждат слънчев неделен ден. Утре температурите ще се повишат, като максималните в повечето места ще са между 25° и 30°, в София около 26°.

През нощта ще е ясно. Утре времето ще бъде предимно слънчево. Все още с променлива облачност над североизточните райони и купеста облачност ще са следобедните часове главно над планинските райони. На отделни места краткотрайно ще превали и прегърми. Вятърът ще стане от южната четвърт, но ще е слаб.

По Северното Черноморие ще е с променлива облачност, по Южното предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от юг. Температурата на морската вода вече е 19°-20°, а вълнението на морето ще е слабо 1-2 бала, съобщават от Националния метеорологичен институт към БАН.
В понеделник времето също ще предимно слънчево с максимални температури между 27° и 32°.

Във вторник с усилване на вятъра от северозапад ще нахлува по-хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи и гръмотевични бури. В сряда ще има значителна облачност и превалявания.

Ще остане ветровито. Максимални температури ще са между 20° и 25°. В четвъртък вятърът ще отслабне, облачността ще намалее, а температурите ще се повишат с 3-4 градуса. В петък и събота ще преобладава слънчево време, температурите ще се повишат още.