Собственикът на „Петрол" АД Денис Ершов посети централата на Съюза за стопанска инициатива, където се запозна и разговаря с Изпълнителния директор на съюза Алексей Петров и зам.председателя Теодор Дечев.

В проведения разговор е било обсъдено положението на пазара на горивата и по-специално високите нива на цените на петролните продукти на българския пазар и възможните пътища за понижаването им.

Според Ершов в България погрешно се борави с понятията като "Алтернативен внос на горива" и "монопол върху вноса и търговията с нефтопродукти", последното, по думите на собственика на Петрол, тенденциозно афиширано от Иван Костов.

Страните са се споразумяли за последващи срещи, с цел създаване на съвместна експертна група между Петрол АД и Съюза за Стопанска Инициатива с оглед подпомагането на малките и средните предприемачи в българската икономика.

Бяха обсъдени мерки за подпомагане на дейностите на дребните търговци на горива, чрез създаване на възможности за сключване на франчайзингови договори при изгодни, преференциални условия.