Сирийското външно министерство отрече в страната да се води гражданска война. По-рано днес подобни коментари направи ръководителят на мисията на ООН Ерве Ладсу.

Изказванията за гражданска война в Сирия не отговарят на истината. Това, което се случва в Сирия, е война срещу въоръжените банди, които действат с тероризъм, се казва в съобщение на външното министерство на страната, цитирано от държавната агенция САНА.

Международният комитет на Червения кръст разпространи изявление, в което се казва, че ситуацията в Сирия се влошава с всеки изминал ден, а боевете в някои райони на страната стават все по-ожесточени.

Междувременно БиБиСи съобщи, позовавайки се на информация на сирийското правителство, че военните на Асад са поели контрола над западния планински град Хафа след ожесточени боеве с бунтовниците.

Режимът на Асад се похвали, че районът е „изчистен от терористи". Двете страни в конфликта се обвиняват взаимно в кръвопролития в Хафа. Във вторник наблюдатели от ООН се опитаха да посетят района, но не успяха заради започналата стрелба по тях.