Шофьор на снегорин е починал рано тази сутрин в столицата след като машината, която управлявал, била ударена от товарен влак.

Инцидентът е станал на прелеза на ул. „Летоструй" в кв. "Левски", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Шофьорът на снегорина е починал на път за болница. Пострадали са и двамата машинисти на влака.

Помощник машинистът е приет в „Пирогов".
39-годишният мъж е със счупен палец на крака. Оказана му е медицинска помощ от дежурните травматолози и след това е освободен за домашно лечение.

Машинистът е настанен във ВМА.

По първоначална информация снегопочистващата машина се е опитала да пресече ж.п. прелеза при спуснати бариери около 5 часа тази сутрин.

 

Снегоринът на фирма "Титан" е бил влачен десетки метри. Нанесени са сериозни щети на локомотива на товарния влак.

Заради инцидента беше променен маршрутът на автобус 120, който се пренасочва по бул. "Владимир Вазов".

Позицията на БДЖ е, че снегопочистващият камион е предприел неправомерно пресичане на железопътен прелез „Летоструй", който се намира в участъка между гарите Биримирци и Подуяне разпределителна.

Прелезът е бил с редовно задействана сигнализация и спуснати бариери. В следствие на неправомерните действия е последвал удар между снегорина и приближаващия товарен влак.

Според читател на news.bg обаче тази бариера е абсолютно незабележима, когато се спусната и то най-вече в посока запад-юг. Той обяснява още, че всеки ден минава през този прелез и само в момента, в който се спуска бариерата се чува звуков сигнал.

Миналата седмица аз самата щях да се блъсна в нея, но в последния момент първо видях спрелите коли отсреща и след това една тънка метална бариерка без никакви светлоотразители. Абсолютно незабележима".

Светлинната сигнализация на железопътния прелез на ул. "Летоструй" не е работила, заяви управителят на дружеството "Титан чистота-София" Ивайло Даковски, цитиран от БТА.

Ръководството на „Български държавни железници" ЕАД за пореден път апелира към водачите на моторни превозни средства да спазват изискванията на Закона за движение по пътищата при пресичане на железопътни прелези.

Неправомерните действия при преминаване през железопътни прелези са изключително опасни, както за живота на самите шофьори на моторни превозни средства, така и за живота и здравето на влаковия персонал и пътниците.