Не на сметища в село Баня, обявиха протестиращи граждани под прозорците на Министерски съвет.

Водени от Патриотичния фронт, недоволните се събраха на протест срещу намерението за строеж на депо за отпадъци в село Баня край Разлог.

Местните жители са убедени, че с тази си стъпка община Разлог ще извърши необратимо екологично престъпление и ще бъде погубено едно прекрасно райско кътче с над 72 минерални извора с лечебни свойства.

С издигнати лозунги с послания „Не ни тровете въздуха", „Не ни тровете водата" „Не на сметището в село Баня", „Не желаем боклуци и смрад" притеснените хора призоваха за промяна на това намерение на местната власт.

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки обясни пред журналисти, че е повдигал въпроса със сигнал до Европейския парламент.

„Класическа наша работа е това - мишкуване на дребно, само и само да се откраднат пари", така обясни намерението на общината за строеж на сметището в село Баня Джамбазки.

Той е убеден в това, че местната власт иска само да вземе парите от европейските проекти и й е все тая къде ще бъдат изградени сметищата. Патриотът обърна внимание и на това, че в село Баня има много минерални извори, което е предпоставка за развитие на туризъм и местен бизнес.

„Как си представяте, че ще се минава през сметището?", попита още Джамбазки.