Шестото поредно издание на младежкия форум „The Bridge Fest" се открива във Видин, съобщиха организаторите на събитието.

През дните от 26 юли до 2 август  крайдунавският град ще се превърне в поле за изява на  артистичния талант на над 150 младежи на възраст между 14 и  20 години.

Предвидени са творчески работилници на различни теми. Тази година те ще бъдат общо 10 и ще са в областта на фотографията, актьорското майсторство, музиката, танците и визуалните изкуства.
Всяка от работилниците  ще бъде ръководена от млади български професионалисти, сред които са Луиза Григорова, Весела Бабинова, Алиса Атанасова (актьорско майсторство), Васил Крумов (китара), Калин Ганев (фотография), Блага Банова (изобразително изкуство), Стоян Петров (барабани) и други.

Утре вечер участниците в „The Bridge Fest" ще могат да се включат в интерактивен уъркшоп "Открий тайните на реката". Те ще се впуснат в търсене на предмети и интересни факти за Дунав. Целта на състезанието е младежите да научат повече за реката, а най-добрите ще получат награди.

По традиция, в рамките на фестивала ще се състоят и 4 тематични събития, които ще бъдат отворени за жителите на града.
Първото от тях - „ХаХаХа Импро Театър", е поверено на видинския драматичен театър. То ще се състои на 28 юли.

На 29 юли събитието е „Jazz на Дунава"  с „Венци Благоев джазтет" и специалното участие на Христо Йоцов

За 30 юли се предвижда , „Urban Night - Хип Хоп и dance битки с RTF". Проявата е под егидата на художествената  галерия „Никола Петров".

Но 1 август, на пл.„Бдинци", пред Община Видин ще има празничен концерт.

The „Bridge Fest", който се провежда за шеста година, е най-мащабният младежки фестивал по изкуствата ван Видинска  област. Той се организира в партньорство с община Видин и с подкрепата на „Кока-Кола ХБК България". Форумът насърчава творческите инициативи сред младите хора.