В Министерство на вътрешните работи ще представят подробности за тежко криминално престъпление.

Очаква се министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да съобщи за разкриването на убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов.

От МВР потвърдиха за news.bg, че на пресконференцията ще бъдат съобщени подробности около разкрито убийство. От там и не отрекоха, че то ще е свързано с изчезването на шефа на фирма „Гранити".

По информация на БНР тялото на бизнесмена е открито преди два дни.

Припомняме, на 9-ти юли в Бургас бяха задържани двама души във връзка с отвличането на бизнесмена. Това са 37-годишният Стоян Колев и 30-годишният Нено Стоянов, които все още се намират в ареста.

Двамата варненци са обвинени като подбудители и помагачи за извършване на отвличането и за проявена особена жестокост.

Те са отвлекли бизнесмена за пари, като са им обещани и други услуги от поръчителя на пресъплението. И двамата са криминално проявени.

Самоличността на поръчителя е известна на прокуратурата, уточнена е и схемата, по която е извършено престъплението, но до момента не са събрани достатъчно доказателства, за да му бъде повдигнато обвинение.

Стоян Стоянов изчезна на 6 март миналата година, след като паркирал автомобила си в гаража си. Оттогава съдбата му е неизвестна, не е искан и подкуп за него.